Op 1 november 2022 organiseert de Federatie van Assurantieclub een actueel panelgesprek tijdens NEXT  LEVEL – powered by AMdag; in DeFabrique in Utrecht. Het complete programma kun je vinden op https://nextlevel.amweb.nl/. De Federatie van Assurantieclubs verzorgt hun bijeenkomst vanaf 11 uur in de zaal Kalvermelk2c.

Titel

Verzekeringsarbeidsmarkt; tijdelijke of structurele uitdaging?

Aan tafel

Als gastheer ontvangt Bert Sonneveld, voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs:

  • Irene Oerlemans, voorzitter bestuur NVP (netwerk voor HR-professionals)
  • Michiel van Meer, CHRO Aon Group Netherlands & Aon Service Corporation Europe Middle East & Africa

Verzekeringsarbeidsmarkt

Voor de verzekeringsmarkt geldt de laatste maanden een ware run op talent en professionals. AM: staat er vol mee. Starters worden opgeleid en weggekaapt. Professionals stappen – individueel of als team – over naar een branchegenoot. Maar hoe aantrekkelijk is het werken in de verzekeringsbranche? En hoe kan je medewerkers ‘binden en boeien’?

Vragen in de markt

De Federatie van Assurantieclubs spreekt hierover – ieder vanuit zijn eigen invalshoek – met twee gasten. Vragen die aan bod komen zijn:

  • Aantrekkelijkheid van de verzekeringsmarkt? Wat is het imago van de markt en individuele bedrijven op de arbeidsmarkt?
  • Is er een probleem? En zo ja, is dat tijdelijk of structureel?
  • Welke HR-instrumenten zijn er om hier succesvol mee om te gaan?
  • Speelt loon - en zeker nu met hoge inflatie - een rol?
  • Wat kan (werken aan) duurzaamheid hieraan kunnen bijdragen?

Leden

Geïnteresseerd en (bijna) lid van één van de assurantieclubs die aangesloten zijn bij de Federatie? Dan zien we je graag op de NEXT LEVEL – powered by AMdag.

Federatie van Assurantieclubs

Dit zijn de Federatie-assurantieclubs: Assurantie Club Zeeland (ACZ), EFD Noord, FDG (Vereniging voor Financiële Dienstverleners Gelderland), FDON (Vereniging voor Financieel Dienstverleners Oost-Nederland), FiDiB (vereniging voor Financiële Dienstverleners Brabant), FiDiZ (Vereniging van Financiële Dienstverleners Zwolle en Omstreken), GSFD (Gooische Sociëteit Financiële Dienstverlening), LAC Zuid Vereniging van financiële dienstverleners en VPV Rotterdam.